Legfontosabb Szoftver Hogyan vihetünk át biztonsági másolatokat a Time Machine-ről egy új Mac-re
Szoftver

Hogyan vihetünk át biztonsági másolatokat a Time Machine-ről egy új Mac-re

ÁltalChristopher Breen,Főszerkesztő, 2013. december 1., 22:00 PST

Mike Vogel olvasó kíváncsi egy új Mac konfigurálására több átvitt fiókkal. Ír:

A feleségemmel és nekem jelenleg saját MacBook Pro-nk van. Az iPadre való átállás során a legrégebbi laptopunkat egy új iMac-re cseréljük. Tehát először kell beállítanom egy Mac-et több felhasználói bejelentkezéssel. Jelenleg mindkét laptopon Snow Leopard fut. Beállíthatom a profilomat úgy, hogy visszaállítom a Time Machine biztonsági másolatomból, majd a feleségem profilját úgy, hogy visszaállítom a Time Machine biztonsági másolatából? Vagy használnom kell a Migration Assistant-t, és manuálisan kell portolni az adatokat?

Sorrendben a három kérdésedre a válasz igen, igen és igen/nem. Most, hogy világossá tegyem ezeket a kissé homályos válaszokat.

Igen és igen, visszaállítja a biztonsági másolatot készítő felhasználói fiókokat a megfelelő Time Machine biztonsági másolatokból. De igen, ehhez a Migration Assistant-t is használni fogja, és nem, ez valójában nem manuális művelet. Valójában ez így működik.



Az új iMac gépen győződjön meg arról, hogy hozzáfér ahhoz a meghajtóhoz, amelyen a Time Machine biztonsági másolata található, majd indítsa el a Migration Assistant alkalmazást. Értesíteni fogja, hogy ki kell zárnia az összes nyitott alkalmazást. Engedje meg ezt.

Az első Migration Assistant képernyő három lehetőséget kínál az adatátvitelre vonatkozóan. Válassza ki az elsőt, amely így szól Macről, Time Machine biztonsági másolatról vagy indítólemezről és kattintson a Folytatás gombra.

A következő képernyőn válassza ki a biztonsági másolatot tároló meghajtót, majd kattintson a Folytatás gombra.

A következő ablakban megjelenik a meghajtón tárolt biztonsági mentési archívumok listája. Nagy valószínűséggel csak egy van. Válassza ki, majd kattintson a Folytatás gombra.

Ezután a rendszer felkérheti, hogy válasszon egy tárolt kötetet a kiválasztott biztonsági mentési archívumból. Tegye ezt, és kattintson a Folytatás gombra.

Végül a rendszer felkéri, hogy válassza ki a visszaállítani kívánt fiókokat. Mivel jelezte, hogy a múltban nem állított be több fiókot, csak egyet kell látnia. Lehetősége van az alkalmazások, valamint a számítógép- és hálózati beállítások visszaállítására is. Ha a nulláról kezdi, és mindenről új másolatot szeretne telepíteni, kapcsolja ki ezeket a beállításokat. Ha át szeretné vinni ezeket az alkalmazásokat és beállításokat, hagyja őket engedélyezve.

Ha már konfigurált egy fiókot az új iMac-en, amely ugyanazt a felhasználónevet használja, mint korábban a MacBookon, egy piros figyelmeztetés jelenik meg, amely Ennek a felhasználónak figyelmet kell fordítani a migráció előtt . Ha a Folytatás gombra kattint, megjelenik egy munkalap, amely lehetőséget ad arra, hogy a fiókot lecserélje egy azonos nevű fiókra, vagy megtartsa mindkét felhasználói fiókot (ebben az esetben új nevet kell létrehoznia az áthelyezendő fióknak). Válassza ki a kívánt lehetőséget, kattintson a Folytatás gombra, és a fiók visszaáll.

Ha a felesége fiókját keresi, nem kell fiókot létrehoznia számára az iMac-en. Csak ismételje meg ezt az eljárást a Time Machine biztonsági másolatával, és a fiók létrejön neki, amikor átviszik a MacBook Pro biztonsági másolatából.