Legfontosabb Szoftver Az iCloud-fiók és az Apple ID eltávolítása az átvitt számítógépről
Szoftver

Az iCloud-fiók és az Apple ID eltávolítása az átvitt számítógépről

Még ha úgy gondolja, hogy kijelentkezett, és tisztára törölte a dolgokat, akkor is maradhat a nyoma.ÁltalGlenn Fleishman,vezető közreműködő, 2020. január 26. 21:15 PST apple id bejelentkezési képernyő alma

Az Apple Apple ID-t használ a teljes ökoszisztémájában, hogy azonosítsa Önt szinkronizáláshoz, vásárlásokhoz és egyebekhez. Mi történik, ha elad vagy elajándékoz egy Mac-et, és úgy gondolja, hogy törölte személyazonosságának minden nyomát, de a Mac folyamatosan kéri az új felhasználót vagy tulajdonost az Apple ID-fiókjához tartozó e-mail-címmel, és kéri a jelszavát?

Ha ez megtörténik, akkor valószínűleg Ön vagy az új tulajdonos nem törölte le teljesen a gépet. Javasoljuk, hogy a számítógép átadásakor végezzen teljes törlést.

Ezután egy Time Machine vagy a meghajtó klónja segítségével visszaállíthatja azokat a vásárlásokat, amelyek licencét a géppel együtt átadja, a licenc nélkül ingyenesen használható vagy átvitelt nem igénylő szoftvereket, valamint dokumentumokat, fényképeket, és az Ön által felvett egyéb fájlok.



Törölje és telepítse újra a macOS-t

A macOS törlésének és újratelepítésének rövidített változata a következő:

hogyan kérhetem le az üzeneteimet
  1. Ha még nem használta a Migration Assistant vagy más módszert az összes fájl új gépre másolására, készítsen teljes biztonsági másolatot Mac számítógépéről. (Akkor is készíthet biztonsági másolatot, ha szeretné visszaállítani a Mac egyes elemeit egy új családtagnak vagy egy új tulajdonosnak.)

  2. Kövesse az Apple utasításait az indító meghajtó törlése .

  3. Kövesse az Apple lépéseit macOS telepítése .

  4. Állítsa vissza a szükséges fájlokat a Migration Assistant segítségével.

A folyamat egyetlen szakaszában sem adja meg Apple ID-jét. Ha a macOS telepítése közben kéri, ne tegye! Kövesse ezeket a lépéseket az előző oszlopban a követelmény megkerüléséhez.

A fenti 3. lépésben egy indítható Catalina telepítőmeghajtó létrehozásával elkerülheti az Apple ID-t kérő letöltést is.

Hozzon létre egy új felhasználót, és törölje a régit

Ha nem praktikus a macOS törlése és újratelepítése, gyakran a következő, majdnem ugyanolyan jó lépés egy új felhasználói fiók létrehozása, majd a régi fiók(ok) törlése. Ez általában lebontja az összes Apple ID-kapcsolatot. Készítsen biztonsági másolatot a rendszerről a fent leírtak szerint – kérem, mindig, mindig, mindig készítsen biztonsági másolatot, mielőtt töröl valamit –, majd:

  1. Nyissa meg a Felhasználók és csoportok beállítási ablaktáblát.

  2. Kattintson a bal alsó sarokban lévő zárra, és írja be a jelszót. (A fiókot be kell állítani a Mac adminisztrálására.)

  3. Kattintson a + (plusz) gombra új fiók létrehozásához az új felhasználó nevével és jelszavával.

  4. Mindenképpen ellenőrizze A felhasználó adminisztrálhatja ezt a számítógépet így az új felhasználó rendelkezik minden szükséges szuperképességgel.

  5. Kattintson Bejelentkezési lehetőségek és ellenőrizze a Gyors felhasználóváltási menü megjelenítése mint előugró menü mezőjében, így egy későbbi lépésben tesztelheti az új felhasználóba való bejelentkezést anélkül, hogy először ki kellene jelentkeznie ebből a fiókból.

  6. Ha FileVaultot használ, váltson át a Biztonság és adatvédelem beállítási ablaktáblára, és kattintson a gombra FileVault , kattintson a lakat ikonra, és hitelesítse a 2. lépésben leírtak szerint, majd kattintson a gombra Felhasználó engedélyezése s az új felhasználó hozzáadásához. (Ha nem, akkor nem hajthatja végre ezeket a lépéseket, mivel egyetlen felhasználó sem fogja tudni elindítani a Macet.)

  7. Válassza ki az újonnan létrehozott felhasználót a rendszer menüsorának gyorskapcsoló menüjéből. A bejelentkezéshez írja be a jelszavukat.

  8. Miután megbizonyosodott arról, hogy az új fiók megfelelően van beállítva, a gyorsváltó menüben térjen vissza az előző felhasználói fiókhoz, és válassza a lehetőséget  > Kijelentkezés [fiók neve] .

  9. Térjen vissza az új fiókhoz, nyissa meg a Felhasználók és csoportok beállítási ablaktáblát, és hitelesítse magát az új felhasználói fiókkal a 2. lépésben leírtak szerint.

  10. Válassza ki régi felhasználói fiókját, kattintson a – (mínusz) gombra, és kövesse az utasításokat a fiók eltávolításához. Ha biztonsági másolatot készített, akkor nem kell archiválnia a fiókot, de törölheti.

    hogyan juthat el szóhoz a mac-ről
  11. Indítsa újra, és jelentkezzen be az új fiókba. Ellenőrizze, hogy a rendszer bármikor kéri-e a régi Apple ID-t.

Jelentkezzen ki mindenből a macOS-ben

Mostantól előfordulhat, hogy az első két eljárás egyikét sem tudja végrehajtani, vagy inkább egyszerűen leválasztja saját Apple ID-jét, miközben a Mac-et pontosan úgy állítja be, mint korábban, például egy másik családtag számára. Ebben az esetben mindenhol meg kell találnia, ahol Apple ID-vel bejelentkezett a vásárlásokhoz és az iCloud-szinkronizáláshoz, és le kell tiltania a használatát.

IDG

A kapcsolat megszakítása érdekében minden alkalmazásból ki kell jelentkeznie, beleértve a Catalina-i TV-t is.

A következő esetekben minden esetben meg kell erősítenie, hogy ki szeretne jelentkezni. Egyes esetekben a rendszer felkéri az adatok helyi másolatainak törlésére vagy megőrzésére. Válassza a törlés lehetőséget, ha valóban megkísérli leválasztani a fiókot.

Kezdje a fő iCloud-kapcsolattal:

  • A macOS 15 Catalina rendszerben kezdje az Apple ID beállítások ablaktáblájával, kattintson a bal oldalon található Áttekintés hivatkozásra, majd kattintson a Kijelentkezés gombra. Kövesse az utasításokat a megerősítéshez.

  • A macOS 14 Mojave és korábbi verziókban nyissa meg az iCloud beállítási ablaktáblát,

IDG

Jelentkezzen ki az iCloudból a macOS 10.14 Mojave rendszerben.

IDG

Jelentkezzen ki az iCloudból a macOS 10.15 Catalina rendszerben.

Ezután jelentkezzen ki mindazon alkalmazásokból, amelyek egy vagy több Apple ID-hoz kapcsolódhatnak:

  • Nyissa meg a Fotókat. Választ Fotók > Beállítások > iCloud és törölje a pipát iCloud fotók .

  • Nyissa meg az Üzenetek lehetőséget. Választ Üzenetek > Beállítások > iMessage majd kattintson Kijelentkezés .

  • Nyissa meg a FaceTime-ot. Választ FaceTime > Beállítások > Beállítások majd kattintson Kijelentkezés .

  • Nyissa meg az App Store-t, és válassza ki Áruház > Kijelentkezés .

  • Nyissa meg a Könyvek alkalmazást, és válassza a lehetőséget Áruház > Kijelentkezés .

  • Nyissa meg az Internetfiókok beállítási ablaktáblát, válassza ki egyenként a másodlagos iCloud-fiókokat, és távolítsa el őket a – (mínusz) gombra kattintva.

  • Nyissa meg a Mail-t. Választ Levelezés > Beállítások > Fiókok , válassza az iCloud lehetőséget, és kattintson a – (mínusz) gombra.

    hogyan lehet visszaállítani a törölt dalokat az iTunesból
  • A Mojave és korábbi verziókban nyissa meg az iTunes alkalmazást. Választ fiók > Kijelentkezés .

  • Catalinában nyissa meg a Zene alkalmazást. Választ fiók > Kijelentkezés .

  • Catalinában is nyissa meg a TV alkalmazást. Választ fiók > Kijelentkezés .

Mindegyik helyen lehetnek helyileg tárolt dokumentumok, amelyeket nem távolít el, amikor kijelentkezik. Az Apple ID-k leválasztásakor győződjön meg róla, és törölje is a helyi fájlokat, ha nem szeretné elhagyni őket. Ide tartozik a naptár, a névjegyek, az iTunes/Zene, a levelezés és a fényképek. De meg kell vizsgálnia a saját könyvtár összes mappáját is, amely fájlokat tartalmaz, például Dokumentumok, Letöltések, Zene, Képek.

Ez a Mac 911-ről szóló cikk a TabletS olvasója, Priscilla kérdésére válaszol.